Események

13
2020. február 13., csütörtök

Országos Szakmai Tanulmányi Verseny a Dráva Völgye Középiskolában

iskola_sm

A hagyományoknak megfelelően a szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény 73. § 2. h. pontja alapján ebben az évben is kiírásra került az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV). 2020-ban az ország középfokú vízügyi képzést folytató intézményei közül 6 iskolából 32 tanuló nevezett vízügyi technikus és vízgazdálkodó technikus szakterületen.

4
2019. december 4., szerda

Nyílt Nap a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kar Bajai Campusán

NKEfel_sm

Kari Nyílt Napot tartanak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kar Bajai Campusán, ahol a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság is képviselteti magát.

10
2019. április 10., szerda

Magyar Mérnöki Kamara szakmai továbbképzése

A Magyar Mérnöki Kamara Vízgazdálkodási- és Vízépítési Tagozata által előírt 2019 évi kötelező szakmai továbbképzés lebonyolításában idén a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársai is aktív szerepet vállalnak. A műszaki ellenőrök és felelős műszaki vezetők számára szervezett rendezvényeken kollégáink, mint előadók vesznek részt.

5
2018. december 5., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

IMG_2759_sm

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2018. december 5-én nyílt napot tart. A Kar vezetője és kollégái érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a vízügyi életpályamodellt, a jeges árvíz elleni védekezési lehetőségeket, a műszereket és terepmodellt, mely témák mind ízelítőül szolgálnak az vízügyes élet mindennapjainak megismeréséhez az érdeklődőknek.

21
2018. április 21., szombat

Föld Napja rendezvény Pécsett a Tettyén - 2018. április 21-én

DSCF5056_sm

Az 1970 óta ezernél több szervezet közreműködésével világszerte megrendezett Föld Napja eseményei bolygónk környezet- és természetvédelmi problémáira hívják fel a figyelmet és kínálnak megoldási javaslatokat azokra.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Jusztinger Brigitta, -

A Víz Világnapja – 2020. március 22.

2020. március 20., péntek 10:27

                 

A Víz Világnapja – március 22.

 

A Víz Világnapja minden év március 22-én megtartott esemény. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. A világnapot 1992-ben, a Rio de Janeiróban megtartott Nemzetközi Környezet és Fejlődés Konferenciát követően kezdeményezte az ENSZ közgyűlése, és legelső alkalommal  egy évvel később, 1993-ban tartották meg.

Az idei Víz Világnap fókuszában a klímaváltozás áll, jelmondata: VÍZ ÉS KLÍMAVÁLTOZÁS.

Ebből az alkalomból a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és a Magyar Hidrológiai Társaság Baranya és Somogy Megyei Területi Szervezetei Víz Világnapi ünnepséget terveztek 2020. március 25-én (szerdán), a Somogy megyei Barcson. Igazgatóságunk a két szervezettel közösen alkotói pályázatokat is meghirdetett a "Víz és klímaváltozás" jegyében, a "Mindenkinek van feladata" jelmondathoz kapcsolódóan, óvodás csoportok, általános iskolások, középiskolások, valamint felsőfokú oktatási intézménybe járó diákok számára. 

A Víz Világnapi ünnepségünk: kiállításmenyitóink a barcsi Dráva Múzeumban-, valamint szakmai konferenciánk Barcs Város Önkormányzata Dísztermében – a koronavírus elleni védekezés érdekében – elmaradnak.

Az alkotói pályázat eredményhirdetését – március 25-én, 9 órára terveztük a barcsi Dráva Múzeumba–, ahol kiállítás nyílt volna a legsikeresebb alkotásokból. Ez egy későbbi időpontban fog megvalósulni. A díjazott pályaműveket bemutatjuk lapunk következő számában, valamint honlapunkon (www.ddvizig.hu) és a DDVIZIG hivatalos facebook oldalán (https:www.facebook.com/ddvizig/) is. A díjazottaknak postai úton juttatjuk el nyereményét, az iskolákon, óvodákon keresztül.

A Dráva Múzeum emeletén szintén egy későbbi időpontban nyílik majd meg a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vízügyes kiállítóterme, ahol az 1880-as évektől napjainkig mutatjuk be a vízügyi relikviákat: a vízügyben használatos tervezési-, mérési-, hajózási-, árvízi védekezési eszközöket, valamint a mindennapos munka során előforduló dokumentációkat. A kiállítás érdekessége egy interaktív, 3D-s domborzati térkép – homokra vetítve. A vetítés során a homok felszíne megelevenedik és élő, mozgó térkép jön létre egy „kiterjesztett valóság-asztalon," amelyet a látogatók is formázhatnak majd.

A Víz Világnapjára tervezett szakmai előadások – melyek fókuszában a "Víz és klímaváltozás” áll – online formában lesznek elérhetőek honlapunkon (www.ddvizig.hu) és hivatalos FB-oldalunkon (https://www.facebook.com/ddvizig/).

Az idei Víz Világnap mottójával: Mindenkinek van feladata! – hívjuk fel a figyelmet a felelősségteljes cselekvésre és együtt-gondolkodásra.

Jusztinger Brigitta
PR munkatárs

Titkárság

WD2020_

 

Utolsó módosítás: 2020. március 20., péntek 10:45