Események

10
2019. április 10., szerda

Magyar Mérnöki Kamara szakmai továbbképzése

A Magyar Mérnöki Kamara Vízgazdálkodási- és Vízépítési Tagozata által előírt 2019 évi kötelező szakmai továbbképzés lebonyolításában idén a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársai is aktív szerepet vállalnak. A műszaki ellenőrök és felelős műszaki vezetők számára szervezett rendezvényeken kollégáink, mint előadók vesznek részt.

5
2018. december 5., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

IMG_2759_sm

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2018. december 5-én nyílt napot tart. A Kar vezetője és kollégái érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a vízügyi életpályamodellt, a jeges árvíz elleni védekezési lehetőségeket, a műszereket és terepmodellt, mely témák mind ízelítőül szolgálnak az vízügyes élet mindennapjainak megismeréséhez az érdeklődőknek.

21
2018. április 21., szombat

Föld Napja rendezvény Pécsett a Tettyén - 2018. április 21-én

DSCF5056_sm

Az 1970 óta ezernél több szervezet közreműködésével világszerte megrendezett Föld Napja eseményei bolygónk környezet- és természetvédelmi problémáira hívják fel a figyelmet és kínálnak megoldási javaslatokat azokra.

28
2018. március 28., szerda

A folyó, ami éltet és összeköt - A Duna

JPM_sm

A Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztálya szeretettel meghívja a kedves érdeklődőket "A Dunáról korról korra" című  - az esztergomi Duna Múzeum tulajdonában lévő - vándorkiállítás megnyitójára, melyre 2018. március 28-án 13 órakor kerül sor a múzeum épületében (Pécs, Szabadság u. 2.).

Korábbi események
Tartalomfelelős: Jusztinger Brigitta, -

Magyar - Horvát Hidrológus Találkozó

2019. október 31., csütörtök 14:59

A Magyar – Horvát Duna-Dráva Vízgyűjtő Albizottság hidrológus szakértőinek őszi találkozójára 2019. október 29-én került sor Pécsett. Az ötvenes évek közepétől zajló eszmecseréken a szakértők egyeztetik a Dráva folyó hidrológiai adatait a folyó két oldalán lévő magyar és horvát vízmércékre vonatkozóan. Az együttműködés jelenlegi jogi alapját a Horvát Köztársaság megalakulása után született – „Egyezmény a Magyar Köztársaság Kormánya és a Horvát Köztársaság Kormánya között a vízgazdálkodási együttműködés kérdéseiben” – 1994. június 10-én Pécsett aláírt dokumentum szolgáltatja.

A szakértők év közben több alkalommal is kölcsönösen ellenőrzik – és szükség esetén javítják –a Dráva horvát és magyar oldali vízrajzi állomások (Őrtilos- Botovo, Barcs-Terezino Polje, Drávaszabolcs-Donji Miholjac) vízállás-, vízhozam-, vízhőmérséklet- és lebegtetett hordalék adatait. Az évtizedes hagyományokkal rendelkező tárgyalás konstruktív légkörben zajlott és eredményeként kölcsönösen átadásra kerültek nyomtatott formában is a folyó közös érdekű szakaszán lévő vízrajzi állomások 2018. évi jellemző adatai. 

mhh_


 

Utolsó módosítás: 2019. október 31., csütörtök 21:23