Események

22
2017. november 22., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

nnn

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2017. november 22-én nyílt napot tart. A Kar vezetői érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a Vízépítési és Vízgazdálkodási, valamint a Vízellátási és Környezetmérnöki Intézet bemutató órák keretében ad ízelítőt az oktatás mindennapjaiból az érdeklődőknek.

 

21
2017. október 21., szombat

A Duna Múzeum és a Játékkunyhó közös játékra hívja a kalandorokat!

plak3_sm

Részletek a csatolt plakáton olvashatóak:

24
2017. június 24., szombat

Múzeumok éjszakája - Duna Múzeum

plakat_sm

Az idei esztendőben 15. alkalommal kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája. A programhoz a Duna Múzeum is csatlakozik.

20
2017. május 20., szombat

Múzeumok Majálisa a hétvégén

1_sm

MÚZEUMOK A KERTBEN - kertek és múzeumok

 

Ezen a hétvégén, azaz május 20–21-én a Múzeumkertben a Magyar Nemzeti Múzeum 22. alkalommal rendezi meg a Múzeumok Majálisát. A minden évben közel 40 ezer látogatót vonzó, egyedülálló kulturális fesztiválon több mint 120 hazai múzeum mutatkozik be, és természetesen a Duna Múzeum csapata sem hagyná ki az eseményt.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pinczehelyi-Tátrai Tímea, PR-munkatárs

Magyar Hidrológiai Társaság szakmai napja Pécsett 2017. 10. 13.

2017. október 13., péntek 12:06

A Magyar Hidrológia Társaság (MHT) 100 éves jubileumi évének programsorozatához kapcsolódóan 2017. október 10-én a pécsi vízszolgáltatás elindulásának 125. évfordulóját ünneplő Tettye Forrásház Zrt. szakembereivel  közös jubileumi szakmai napot tartott a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság oktatótermében. Az immáron harmadik alkalommal szervezett nyílt napot a Magyar Hidrológiai Társaság Baranya megyei Területi Szervezete és a Tettye Forrásház Zrt. közösen rendezte meg. Sándor Zsolt vezérigazgató a Tettye Forrásház Zrt.-, Schubert József az MHT Baranya megyei Területi Szervezete nevében köszöntötte a megjelenteket, majd Siptár Tibor elnöksége mellett három szakmai előadás megtartására került sor. A Tettye vízbázis diagnosztikai felülvizsgálatának eredményeiről Szabadi Dóra, a Tettye Forrásház Zrt. vízhálózat hidraulikai modelljének tervezéséről, az azt megalapozó domborzati modell felépítéséről Novotny Bálint, és a Pécs központú agglomeráció szennyvíztelepének fejlesztéséről, a KEHOP projekt állásáról Bicsák László tartott előadást. Az előadásokat követően Rónaki László kezdeményezésére a Tettye vízgyűjtő geológiai felépítéséről folyt az eszmecsere. Ezután az érdeklődők megtekinthették a forrásházat és az ülésnek helyet adó Pintér Kertet.

A sikeres szakmai napot 2019. évben is megrendezik, valamint tervezik további vízzel foglalkozó vállalkozásokra is kiterjeszteni a kihelyezett előadóüléseket.

A Magyar Hidrológiai Társaság továbbra is várja az új tagokat, akik szívesen csatlakoznának a szakmai munkához a sikeres vízgazdálkodás érdekében.

Hn_2017

Hn_2017_03

Hn_2017_04
 

Utolsó módosítás: 2017. október 17., kedd 10:31