Események

5
2018. december 5., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

IMG_2759_sm

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2018. december 5-én nyílt napot tart. A Kar vezetője és kollégái érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a vízügyi életpályamodellt, a jeges árvíz elleni védekezési lehetőségeket, a műszereket és terepmodellt, mely témák mind ízelítőül szolgálnak az vízügyes élet mindennapjainak megismeréséhez az érdeklődőknek.

21
2018. április 21., szombat

Föld Napja rendezvény Pécsett a Tettyén - 2018. április 21-én

DSCF5056_sm

Az 1970 óta ezernél több szervezet közreműködésével világszerte megrendezett Föld Napja eseményei bolygónk környezet- és természetvédelmi problémáira hívják fel a figyelmet és kínálnak megoldási javaslatokat azokra.

28
2018. március 28., szerda

A folyó, ami éltet és összeköt - A Duna

JPM_sm

A Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztálya szeretettel meghívja a kedves érdeklődőket "A Dunáról korról korra" című  - az esztergomi Duna Múzeum tulajdonában lévő - vándorkiállítás megnyitójára, melyre 2018. március 28-án 13 órakor kerül sor a múzeum épületében (Pécs, Szabadság u. 2.).

22
2017. november 22., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

nnn

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2017. november 22-én nyílt napot tart. A Kar vezetői érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a Vízépítési és Vízgazdálkodási, valamint a Vízellátási és Környezetmérnöki Intézet bemutató órák keretében ad ízelítőt az oktatás mindennapjaiból az érdeklődőknek.

 

21
2017. október 21., szombat

A Duna Múzeum és a Játékkunyhó közös játékra hívja a kalandorokat!

plak3_sm

Részletek a csatolt plakáton olvashatóak:

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pinczehelyi-Tátrai Tímea, PR-munkatárs

Magyar Hidrológiai Társaság szakmai napja Pécsett 2017. 10. 13.

2017. október 13., péntek 12:06

A Magyar Hidrológia Társaság (MHT) 100 éves jubileumi évének programsorozatához kapcsolódóan 2017. október 10-én a pécsi vízszolgáltatás elindulásának 125. évfordulóját ünneplő Tettye Forrásház Zrt. szakembereivel  közös jubileumi szakmai napot tartott a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság oktatótermében. Az immáron harmadik alkalommal szervezett nyílt napot a Magyar Hidrológiai Társaság Baranya megyei Területi Szervezete és a Tettye Forrásház Zrt. közösen rendezte meg. Sándor Zsolt vezérigazgató a Tettye Forrásház Zrt.-, Schubert József az MHT Baranya megyei Területi Szervezete nevében köszöntötte a megjelenteket, majd Siptár Tibor elnöksége mellett három szakmai előadás megtartására került sor. A Tettye vízbázis diagnosztikai felülvizsgálatának eredményeiről Szabadi Dóra, a Tettye Forrásház Zrt. vízhálózat hidraulikai modelljének tervezéséről, az azt megalapozó domborzati modell felépítéséről Novotny Bálint, és a Pécs központú agglomeráció szennyvíztelepének fejlesztéséről, a KEHOP projekt állásáról Bicsák László tartott előadást. Az előadásokat követően Rónaki László kezdeményezésére a Tettye vízgyűjtő geológiai felépítéséről folyt az eszmecsere. Ezután az érdeklődők megtekinthették a forrásházat és az ülésnek helyet adó Pintér Kertet.

A sikeres szakmai napot 2019. évben is megrendezik, valamint tervezik további vízzel foglalkozó vállalkozásokra is kiterjeszteni a kihelyezett előadóüléseket.

A Magyar Hidrológiai Társaság továbbra is várja az új tagokat, akik szívesen csatlakoznának a szakmai munkához a sikeres vízgazdálkodás érdekében.

Hn_2017

Hn_2017_03

Hn_2017_04
 

Utolsó módosítás: 2017. október 17., kedd 10:31