Események

22
2017. november 22., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

nnn

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2017. november 22-én nyílt napot tart. A Kar vezetői érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a Vízépítési és Vízgazdálkodási, valamint a Vízellátási és Környezetmérnöki Intézet bemutató órák keretében ad ízelítőt az oktatás mindennapjaiból az érdeklődőknek.

 

21
2017. október 21., szombat

A Duna Múzeum és a Játékkunyhó közös játékra hívja a kalandorokat!

plak3_sm

Részletek a csatolt plakáton olvashatóak:

24
2017. június 24., szombat

Múzeumok éjszakája - Duna Múzeum

plakat_sm

Az idei esztendőben 15. alkalommal kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája. A programhoz a Duna Múzeum is csatlakozik.

20
2017. május 20., szombat

Múzeumok Majálisa a hétvégén

1_sm

MÚZEUMOK A KERTBEN - kertek és múzeumok

 

Ezen a hétvégén, azaz május 20–21-én a Múzeumkertben a Magyar Nemzeti Múzeum 22. alkalommal rendezi meg a Múzeumok Majálisát. A minden évben közel 40 ezer látogatót vonzó, egyedülálló kulturális fesztiválon több mint 120 hazai múzeum mutatkozik be, és természetesen a Duna Múzeum csapata sem hagyná ki az eseményt.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pinczehelyi-Tátrai Tímea, PR-munkatárs

Magyar Hidrológiai Társaság Baranya Megyei Területi Szervezetének ülése 2018. 03. 06.

2018. március 07., szerda 07:41

A Magyar Hidrológiai Társaság Baranya megyei Területi Szervezete 2018. február 27-én jelölőbizottság választással egybekötött előadóülést hívott össze. A bevezető élőadást a Pécsi Tudomány Egyetemről dr. Lóczy Dénes a „Dráva ártér rehabilitáció az Ős-Dráva program keretében” címmel tartotta. A DDVIZIG részéről Kulcsár László a Cún-Szaporcai vízpótlás egy éves üzemi tapasztalatairól beszélt. Az előadás keretében szó volt azokról az előzményekről, melyek indokolttá tették a vízpótló rendszer kiépítését, bemutatásra kerültek a beruházás során megvalósult műtárgyak, illetve a kiépített monitoring rendszer elemei. Grafikonok és táblázatba foglalt mérési eredmények segítségével kaphattak képet a szép számmal részt vevő kollégák az eddig megtörtént négy vízpótlás eredményeiről és hatékonyságáról. Végül a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai Parrag Tibor és Wágner László előadásában a Dráva-menti holtágak vízpótlásának természetvédelmi vonatozásai kerültek ismertetésre. Szó került az Adhini-mellékág revitalizációjáról, az Ó-Dráván és a Fekete-árkon a Nemzeti Park által tervezett beavatkozásról (vízszintemelés betonküszöb segítségével), a holtágak, mellékágak esetén a természetvédelmi szempontból szükséges és elégséges beavatkozások mértékéről.

A jelölőbizottsági választás során megválasztott tagok:
Horváth Gábor  (DDVIZIG)
Polgár Károly  (DDVIZIG)
Horváth Szabolcs  (AQUAPROFIT Zrt.)

IMG_3227

IMG_3233

IMG_3234

IMG_3241

 

Utolsó módosítás: 2018. március 07., szerda 07:47