Események

3
2017. január 3., kedd

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság 2017. évi programjai

dunadrava2

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai 2017-ben is szakvezetéses túrákkal, gyerekprogramokkal, előadásokkal várják az érdeklődőket.
 

15
2016. november 15., kedd

Nemzeti nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlat

nb_elharitas_sm

Az idei évben 2016. november 15-16. között kerül sor a nemzeti nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlatra, melyen a forgatókönyv szerinti események alapján az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) mellett az érintett 5 vízügyi igazgatóság is részt vesz.

5
2016. október 5., szerda

Gördülő Fejlesztési terv a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.-nél

A Magyar Hidrológiai Társaság Baranya megyei Területi Szervezete és a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. közösen Szakmai Napot tart „Gördülő Fejlesztési terv a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.-nél” címmel 2016. október 5. szerda 10 00 órai kezdettel a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. telephelyén (7634 Pécs, Nyugati Ipari u.).

26
2016. július 26., kedd

Háromnapos látogatáson Marokkó első számú vízügyi vezetője

marokkoi_vezetok_belyegkep

Charafat Afailal asszony, Marokkói Királyság vízügyért felelős minisztere és delegációja 2016. július 25-én hazánkba látogatott azzal a céllal, hogy megismeri Magyarország vízgazdálkodását és tapasztalatokat szerez többek között öntözési, árvízvédelmi és szennyvízkezelési kérdésekről. Mindezek mellett országa képviseletében aláírja a Magyar Köztársaság és Marokkó Királysága között megkötésre kerülő vízügyi együttműködési megállapodást.

16
2016. július 16., szombat

Kenuval a Fekete-vízen - július 16-án

Könnyű kenutúrát indít július 16-án a Duna– Dráva Nemzeti Park Igazgatósága a szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpont közelében lévő elhelyezkedő Fekete-vízen. A kezdőknek is ideális program során a terület természeti értékeit ismerhetik meg a résztvevők, az ártéri madárvilág képviselőivel – szürke gémekkel, nagy kócsagokkal - is találkozhatnak.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pinczehelyi-Tátrai Tímea, PR-munkatárs

IV. Országos Vízügyi Közfoglalkoztatási értekezlet 2017. 02. 28.

2017. február 28., kedd 11:40

A Vízügyi ágazatban a közfoglalkoztatás 2012. óta folyamatosan, nagy létszámmal zajlik. A felmerülő kérdések, jogszabályváltozások és tapasztalatok megvitatására az ágazat 2014. óta évente országos Közfoglalkoztatási értekezletet szervez. Az értekezleteken a 12 Vízügyi Igazgatóság és az Országos Vízügyi Főigazgatóság közfoglalkoztatásban érintett ügyintézői vesznek rész.
A IV. Országos értekezlet lebonyolítására 2017. február 1-3. között Igazgatóságunk szervezésében került sor. A kétnapos szakmai program során 12 előadást hallgathattak meg a résztvevők. A konferencia kiemelt témái között szerepelt a közfoglalkoztatásban előforduló balesetek, és az ehhez kapcsolódó munka-, és balesetvédelmi intézkedések elemzése. A Belügyminisztérium és az OVF előadói a közfoglalkoztatottak és a program megvalósításának ellenőrzései során tapasztaltakról számoltak be.
A közfoglalkoztatás keretében zajló képzések tapasztalatairól, lehetőségeiről Burcsik István, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Képzési és Szolgáltatási Főosztály vezetője tartott előadást. Összevetésre került továbbá  az egyes igazgatóságok eljárásrendje a megvalósítás során, illetve több, a közfoglalkoztatás helyzetéhez és eredményeihez kapcsolódó előadást is meghallgathattak a résztvevők.
A háromnapos értekezletet egy szakmai út is színesítette, mely során a Deseda-tározót mutattuk be az ágazat képviselőinek. Az  értekezlet hangulatát a Zselic szépsége tette még kellemesebbé.

IMG_1181

IMG_1189

IMG_1193a

IMG_1200

IMG_1239 

Utolsó módosítás: 2017. február 28., kedd 11:49