Események

22
2017. november 22., szerda

Nyíltnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

nnn

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara 2017. november 22-én nyílt napot tart. A Kar vezetői érdekes előadásokkal mutatják be az intézményben folyó képzéseket, a Vízépítési és Vízgazdálkodási, valamint a Vízellátási és Környezetmérnöki Intézet bemutató órák keretében ad ízelítőt az oktatás mindennapjaiból az érdeklődőknek.

 

21
2017. október 21., szombat

A Duna Múzeum és a Játékkunyhó közös játékra hívja a kalandorokat!

plak3_sm

Részletek a csatolt plakáton olvashatóak:

24
2017. június 24., szombat

Múzeumok éjszakája - Duna Múzeum

plakat_sm

Az idei esztendőben 15. alkalommal kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája. A programhoz a Duna Múzeum is csatlakozik.

20
2017. május 20., szombat

Múzeumok Majálisa a hétvégén

1_sm

MÚZEUMOK A KERTBEN - kertek és múzeumok

 

Ezen a hétvégén, azaz május 20–21-én a Múzeumkertben a Magyar Nemzeti Múzeum 22. alkalommal rendezi meg a Múzeumok Majálisát. A minden évben közel 40 ezer látogatót vonzó, egyedülálló kulturális fesztiválon több mint 120 hazai múzeum mutatkozik be, és természetesen a Duna Múzeum csapata sem hagyná ki az eseményt.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pinczehelyi-Tátrai Tímea, PR-munkatárs

Ügyvédi kamarai tagfelvétel jogtanácsosoknál 2018. 01. 31.

2018. január 31., szerda 13:44

2018. január 1-én hatályba lépett az új ügyvédi törvény, az ügyvédi tevékenységről szóló 2017. évi LXXVIII. törvény (a továbbiakban: Ütv.), mely személyi hatálya alá vonta az ügyvédi tevékenységnek minősülő jogtanácsosi tevékenység ellátását. A kamarai tagság önkéntes abban az értelemben, hogy a jogtanácsos és munkáltatója döntheti el, hogy a jogtanácsos feladatkörébe tartozik-e olyan tevékenység is, amely csak az ügyvédi kamara tagjaként végezhető. A jogi képviselet ellátása, valamint az okirati ellenjegyzés ezentúl csak az ügyvédi kamara tagjaként végezhető. A kamarába be nem lépő jogtanácsosokra az általános munkaügyi szabályokon túl nem vonatkozik más speciális törvényi szabályozás, a jogtanácsosokra vonatkozó törvényerejű rendeletet (a jogtanácsosi tevékenységről szóló 1983. évi 3. törvényerejű rendelet) az Ütv. hatályon kívül helyezte.

Az új törvény az Igazgatóság esetében is változást hozott, tekintettel arra, hogy a szervezet bíróság előtti képviseletére a jogtanácsos ezentúl kamarai nyilvántartásba vételt követően jogosult. A kamarai regisztrációs kötelezettségének a jogtanácsos határidőben eleget tett, így vezető kamarai jogtanácsosként folytatja munkáját és látja el az Igazgatóság képviseletét.

Utolsó módosítás: 2018. február 01., csütörtök 11:45