Események

3
2023. február 3., péntek

VÍZ VILÁGNAPI ALKOTÓPÁLYÁZATI FELHÍVÁSAINK – #WorldWaterDay – 2023. február 3.

VV_23_logo_HUNsm

A Víz Világnapja alkalmából a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a Pécsi Akadémiai Bizottság Műszaki és Földtani Tudományok Szakbizottsága Vízgazdálkodási Munkabizottsága, valamint a Magyar Hidrológiai Társaság Baranya és Somogy Vármegyei Területi Szervezetei közösen alkotópályázatokat hirdetnek ...

25
2023. január 25., szerda

Meghívó Hidrológus Klubnapra – 2023. január 17.

logo_MHT_sm

A Magyar Hidrológiai Társaság Baranya Megyei Területi Szervezete "A Vízügy és az MHT aktuális helyzete" címmel előadóülést szervez 2023. január 25-én (szerdán) 13 órai kezdettel.

12
2023. január 12., csütörtök

EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás

NKE_logo_sm

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara is ott lesz az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon.

Várnak minden érdeklődőt az NKE standjánál!

18
2022. december 18., vasárnap

Árhullámokat hozott a Tiszán és mellékfolyóin a vízgyűjtőn hullott csapadék, de emelkedett a Balaton és Velencei-tó vízszintje is

kozlemeny

A vízgyűjtőkön az elmúlt két napban hullott csapadék árhullámokat indított el a Tiszán és mellékfolyóin, egyes szakaszokon I. fokú vagy azt meghaladó vízszint is kialakulhat az ár levonulásával.

7
2022. december 7., szerda

Nyílt nap a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karán, Baján

NKE_logo_sm

Víz nélkül nincs élet. Ezért is kiemelten fontos a Víztudományi Karon folyó oktatás. Látogass el az egyetem nyílt napjára és ismerd meg képzéseit!

19
2023. április 19., szerda

36. OTDK Műszaki Tudományi Szekció

Muszaki Tudomany Szekcio_sm

Az NKE Víztudományi Kara a vízügyi ágazat egyik legfontosabb utánpótlási bázisa hazánkban.

A 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Műszaki Tudományi Szekciójának megrendezési jogát a Víztudományi Kar nyerte el, így 2023-ban a bajai campus ad helyszínt az eseménynek.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Jusztinger Brigitta, PR munkatárs

Hidrológiai tájékoztatás és előrejelzés – 2023. január 19. – 10.00 óra

2023. január 19., csütörtök 13:58

Az elmúlt napokban a Kárpát-medence térségét ismételten egy mediterrán ciklon érte el, amelyből jelentős mennyiségű csapadék hullott le. A csapadék mennyisége az Igazgatóság teljes területén 20-70 mm közötti volt.  A legtöbb csapadék az Igazgatóság nyugati részeit érte. Itt (Csurgó, Berzence) az eddig lehullott csapadékmennyiség a 70 mm-t is elérte.

A Dráván és a kisvízfolyásokon vízszintemelkedések, kisebb árhullámok alakultak ki, például a Baranya-csatorna, Bükkösdi-víz, valamint a Kapos, Surján-patak, Vargabónyi-árok, Nagy-Koppány, Keleti-Bozót, Tetves-patak, Dombó-csatorna és a Babócsai-Rinya esetében. A vízszintemelkedés mértéke kb. a 0,5-1 méteres tartományba esett a január 17-től 19-ig tartó időszakban. Tekintettel arra, hogy a vízfolyásokon ezt megelőzően alacsony vízállások voltak jellemzők, így ezek az árhullámok jelenleg nem okoznak elöntéseket.

A teljes előrejelzés letölthető PDF formátumban:

 

Utolsó módosítás: 2023. január 19., csütörtök 14:05