Előző
Következő

Érdekességek

DDVIZIG a II. H2O Foci Kupán

H2O Focikupa-belyeg

Az idei évben a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság - kiegészülve a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság résztvevőjével - már másodszor mérettetik meg a labdarúgás területén. A H2O Foci Kupa április   26-án vasárnap került megrendezésre Budapesten a Fáy utcai Vasas Sportközpontban a Promo Sport Kft. szervezésében.

Dráva Múzeum

Dravamuzeum_belyeg

A Dráva Völgye Középiskola  "Minden ami víz..." címmel március 21-én nyitotta meg kiállítását a Dráva Múzeumban. A víz sokféle megjelenési és felhasználási formáját bemutató tárlat 2015. október 31-ig tekinthető meg.

A Természettudományi Múzeum áprilisi programajánlata

Janus Pannonius Muzeum-belyeg

Az alábbiakban a Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztálya áprilisi családi programjairól olvashatnak.

Meghívó

Hermann Otto kiallitas

Tisztelettel meghívjuk a Herman Ottó öröksége cimű vándorkiállítas megnyitójára!

 

Korábbi érdekességek

Hírek

Belvízvédelmi készültség Kölkeden 2015. 05. 27.

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság 2015. 05. 27-én 8:00 órától a 05.02 számú Kölked - bédai belvízvédelmi szakaszon - a Kölkedi szivattyútelepen - I. fokú belvízvédelmi készültséget rendelt el.

Hidrometeorológiai és hidrológiai tájékoztató 2015. 05. 26.

Az elmúlt hét nap során - ma reggelig-  területi átlagban a Mura vízgyűjtőjére 65 mm, a Felső-Dráva vízgyűjtőjére 90 mm, Alsó-Dráva vízgyűjtőjére 96 mm csapadék hullott le. A Mura és a Felső-Dráva vízgyűjtőin az elmúlt 24 órában számottevő csapadék nem volt. Az Alsó-Dráva vízgyűjtőjére esett területi átlag elérte a 20 mm-t.

Újabb területeken vált szükségessé belvízvédelmi készültség elrendelése 2015. 05. 26.

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság működési területén 2015. május 26-án 6:00 órától I. fokú belvízvédelmi készültség került elrendelésre több helyszínen.

Segédlet települési vízkár-elhárítási tervek készítéséhez 2015. 05. 26.

Praktikus információkkal, hasznos tanácsokkal is szolgál az Országos Vízügyi Főigazgatóság megbízásából a Magyar Mérnöki Kamara Vízgazdálkodási és Vízépítési Tagozata szakértői által összeállított, s a napokban kiadott módszertani segédlet

Belvízvédelmi készültség elrendelése 2015. 05. 22.

2015. május 22-én 10:00 órától a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság területén, a 05.03 számú Dél-balatoni (Balatonlellei) belvízvédelmi szakaszon - a Zardavári belvízvédelmi öblözet Ordacsehi szivattyútelepén - I. fokú belvízvédelmi készültség elrendelésére került sor.

Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések

A vízgyűjtő-gazdálkodási tervezés 6 éves tervezési ciklusainak megfelelően 2015. év végéig szükséges a vízügyi ágazatnak az 1. vízgyűjtő-gazdálkodási tervek felülvizsgálatát elvégezni, melyek előkészítése során, 2014 novemberében készültek el a Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések című dokumentumok (röviden: JVK-k).

Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program adatlapjai letölthetőek

A vízügyi szervezeti átszervezés következtében a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) feladatai közül a Belügyminisztérium (BM) szakmai irányítása alatt álló szervezeti egységeihez kerültek az alábbi vízügyi tárgyú OSAP adatgyűjtések az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Programról szóló 42/2014.(II.24.) Kormányrendelet 2014. február 22-i módosítása szerint.

Korábbi hírek
Operatív vízrajzi adatok (ikon)VízállásokOperatív vízrajzi adatok (ikon)Távmérő állomásokÁrvízvédelmi készültségÁrvízBelvízvédelmi készültség (ikon)BelvízCsapadék (ikon)CsapadékHóadatok (ikon)HóhelyzetJégadatok (ikon)Jéghelyzet

Események

18
2015. április 18., szombat

Föld Napja a DDVIZIG közreműködésével

foldnapja

A hagyományoknak megfelelően  idén is megrendezésre kerül  a Föld Napjához kötődő rendezvény április 18-án - szombaton - 10 és 15 óra között Pécsett a Tettyén, melynek házigazdája a Duna Dráva Nemzeti Park Igazgatósága. A programok középpontjában a környezettudatos életmód népszerűsítése áll, a „zöldköznapok” jegyében.

14
2015. április 14., kedd

A BMHT és DDVIZIG közös előadóülése

A Magyar Hidrológiai Társaság Baranya megyei Területi Szervezete, és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság közösen Előadóülést tart  „A Dráva Nagyvízi Mederkezelési Terve és a Belvizek” címmel 2015. április 14. kedd 14 00 órai kezdettel.

22
2015. március 22., vasárnap

GÁTŐRFUTÁS a Coca-Cola támogatásával!

Gátőrfutás logo

A futás március 22-i vasárnapon, délelőtt 10 órakor, egyszerre indul az ország 12 vízügyi igazgatósága által kijelölt, 12 különböző helyszínen.

 

 

Korábbi események