Előző
Következő

Érdekességek

Dráva Múzeum

Dravamuzeum_belyeg

A Dráva Völgye Középiskola  "Minden ami víz..." címmel március 21-én nyitotta meg kiállítását a Dráva Múzeumban. A víz sokféle megjelenési és felhasználási formáját bemutató tárlat 2015. október 31-ig tekinthető meg.

A Természettudományi Múzeum áprilisi programajánlata

Janus Pannonius Muzeum-belyeg

Az alábbiakban a Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztálya áprilisi családi programjairól olvashatnak.

A második világháború ismeretlen szálai

masodikvilaghaboru-belyeg

A visszavonuló nácik azt tervezték, hogy vízzel árasztják el a magyar Alföldet.

Az Amerikai Magyar Népszava 1946. november 28-i számában átvette a Bécsi Napló korábbi írását, amelynek szerzője egy ismert osztrák újságíró volt, aki a nácik megdöbbentő tervéről számolt be az olvasóknak. A szóban forgó férfi 1944 őszén a budapesti német katonai főparancsnokságon teljesített szolgálatot, s mivel jól beszélte a magyar nyelvet, nyilván ez is hozzájárult ahhoz, hogy alkalmazzák.

Korábbi érdekességek

Hírek

Katasztrófavédelmi Ifjúsági Nap 2015. 04. 21.

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság az idei évben is meghívást kapott az immáron hagyománnyá váló ifjúsági versenyre, melyen a 2 x 5 ( 4-4 fős) csapat homokzsák töltését és szakszerű lerakását felügyelte.

Föld Napja rendezvény 2015. 04. 20.

fold2015-belyeg

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a korábbi  évekhez hasonlóan idén is részt vett a Duna-Dráva Nemzeti Park szervezésében megrendezett Föld Napja programon.

XXII. Konferencia a felszín alatti vizekről 2015. 04. 17.

2015. április 8-9. között Siófokon megrendezésre került a XXII. Konferencia a felszín alatti vizekről, mely szakmai fórumon Igazgatóságunkat - a Vízvédelmi és Vízgyűjtő-gazdálkodási Osztály - felszín alatti vízgazdálkodással foglalkozó kollégái (Mender Krisztina és Sághiné Juhász Ildikó) képviselték.

A DDVIZIG a XII. Makroszkopikus Vízi Gerinctelenek Kutatási Konferenciáján 2015. 04. 14.

MAVIGE 2015 A

Április 9-11 között Csapodon rendezték meg a XII. Makroszkopikus Vízi Gerinctelenek Kutatási Konferenciát. A szakmai találkozón Horvai Valér, a Vízvédelmi és Vízgyűjtő-gazdálkodási Osztály kollégája vett részt.

Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések

A vízgyűjtő-gazdálkodási tervezés 6 éves tervezési ciklusainak megfelelően 2015. év végéig szükséges a vízügyi ágazatnak az 1. vízgyűjtő-gazdálkodási tervek felülvizsgálatát elvégezni, melyek előkészítése során, 2014 novemberében készültek el a Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések című dokumentumok (röviden: JVK-k).

Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program adatlapjai letölthetőek

A vízügyi szervezeti átszervezés következtében a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) feladatai közül a Belügyminisztérium (BM) szakmai irányítása alatt álló szervezeti egységeihez kerültek az alábbi vízügyi tárgyú OSAP adatgyűjtések az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Programról szóló 42/2014.(II.24.) Kormányrendelet 2014. február 22-i módosítása szerint.

Korábbi hírek
Operatív vízrajzi adatok (ikon)VízállásokOperatív vízrajzi adatok (ikon)Távmérő állomásokÁrvízvédelmi készültségÁrvízBelvízvédelmi készültség (ikon)BelvízCsapadék (ikon)CsapadékHóadatok (ikon)HóhelyzetJégadatok (ikon)Jéghelyzet

Események

18
2015. április 18., szombat

Föld Napja a DDVIZIG közreműködésével

foldnapja

A hagyományoknak megfelelően  idén is megrendezésre kerül  a Föld Napjához kötődő rendezvény április 18-án - szombaton - 10 és 15 óra között Pécsett a Tettyén, melynek házigazdája a Duna Dráva Nemzeti Park Igazgatósága. A programok középpontjában a környezettudatos életmód népszerűsítése áll, a „zöldköznapok” jegyében.

14
2015. április 14., kedd

A BMHT és DDVIZIG közös előadóülése

A Magyar Hidrológiai Társaság Baranya megyei Területi Szervezete, és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság közösen Előadóülést tart  „A Dráva Nagyvízi Mederkezelési Terve és a Belvizek” címmel 2015. április 14. kedd 14 00 órai kezdettel.

22
2015. március 22., vasárnap

GÁTŐRFUTÁS a Coca-Cola támogatásával!

Gátőrfutás logo

A futás március 22-i vasárnapon, délelőtt 10 órakor, egyszerre indul az ország 12 vízügyi igazgatósága által kijelölt, 12 különböző helyszínen.

 

 

Korábbi események