Előző
Következő

Érdekességek

Dr. Zsuffa István emléktábla avatása a magyaregregyi Lászlóffy Woldemár Hidrometriai Mérőtelepen

Dr. Zsuffa István nemzetközi hírű hidrológusunk halálának 10. évfordulója alkalmából, egykori kedves oktatási intézménye a bajai Eötvös József Főiskola kezdeményezésére, szervezésében és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság támogatásával került sor erre a rendezvényre.

De mi is az az "OMIT"?

Az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) védelmi szerve, amely akkor kezdi meg munkáját, ha több vízügyi igazgatóság egyidejű védekezése esetén szükségessé válik az országos koordináció, a hatékonyabb eszköz és létszám átcsoportosítás, információáramlás.

Vasfüggöny Nyomvonal (Iron Curtain Trail) - Promóciós Célú Kerékpártúra

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság is képviseltette magát a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség által szervezett kerékpártúrán a határ mentén Drávasztára és Szentborbás között. A 2014. szeptember 5-i eseményen közel 50 kerékpáros vett részt.

Egyedülálló terepasztal a Pécsi Tudomány Egyetem Földrajzi Intézetében

A világon a legnagyobb - 4,5 x 3 méteres - terepasztal elkészültét 3 éves előkészítés előzte meg, 10 Millió forintos pályázati pénzből készült. A számítógéppel vezérelhető berendezéssel a Földrajzi Intézet segítséget nyújthat pl. várostervezésben, ha az árvizekkel veszélyeztetett területen helyezkedik el.

Vízügyi Igazgatóság VAGY Vízmű?

„A vízügyi igazgatóságon dolgozol? Túl magas a vízszámlám!” – ilyen és ehhez hasonló mondatokat sokszor hallani a „vizes” szakmában. Most pár mondattal tisztázzuk a fogalmakat és tévhiteket.

Korábbi érdekességek

Hírek

Projekt ötletek és együttműködés a Dráva-mentén a SEE River Projekt eredményeként 2014. 10. 22.

Alig zárultak le a Dráva jövőjével, a folyó és közvetlen környezete kezelési és fejlesztési lehetőségeivel foglalkozó SEE River Projekttalálkozók, a résztvevők a közel egy esztendős együtt gondolkodás folytatásaként máris új kooperációs projektek kidolgozására vállalkoztak.

Hidrometeorológiai          tájékoztató 2014. 10. 22.

Az éjszakai-hajnali órákban heves viharos széllökések keretében egy markáns hidegfront tört be igazgatóságunk működési területére. A széllökéseket heves csapadék tevékenység kísérte. A legnagyobb mennyiség reggel 7 óráig a Balaton térségében és a Somogy megye Ny-i területein esett.

Védekezési felkészülés a Balaton déli vízgyűjtőjén 2014. 10. 22.

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója az előre jelzett időjárási helyzetre tekintettel 2014. október 21. 16 órától készenlétet rendelt el a Balaton déli partján lévő, Balatonszárszó-Balatonberény közötti 10 településre beosztott műszaki irányító részére. Az irányítók elérhetőségét és az előre jelzett eseményekről az érintett polgármestereket és a Kataszrófavédelmi Igazgatóságot tájékoztattuk.

Kerékpárút a Dráva partján 2014. 10. 21.

Befejeződött a Kerékpárút a Dráván („Bicycle route along Drava” – HUHR/1101/1.2.2/1002) elnevezésű pályázatunk kivitelezési szakasza.

Megszűnt a belvízvédelmi készültség 2014. 10. 21.

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a 05.03 számú balatonlellei belvízvédelmi szakaszon a Balatonöszödi  szivattyútelepen, valamint  a 05.03 számú balatonlellei belvízvédelmi szakaszon a Zardavári Belvízöblözetben az Ordacsehi szivattyútelepen a belvízvédelmi készültséget 2014.10.17-én 18:00 órától megszűntette.

2014. szeptember havi hidrometeorológiai            tájékoztató 2014. 10.15.

A csapadékos augusztus után a szeptember is rendkívül csapadékos volt egy hosszan a térségünkben tartózkodó ciklon következtében. A csapadék zöme záporokból, zivatarokból származott, a legtöbb a Dráva mentén, illetve Külső-Somogyban hullott.

Korábbi hírek
Operatív vízrajzi adatok (ikon)VízállásokOperatív vízrajzi adatok (ikon)Távmérő állomásokÁrvízvédelmi készültségÁrvízBelvízvédelmi készültség (ikon)BelvízCsapadék (ikon)CsapadékHóadatok (ikon)HóhelyzetJégadatok (ikon)Jéghelyzet

Események

9
2014. szeptember 9., kedd

Esri Felhasználói Konferencia 2014 – az OVF részvételével

2014. október 9-én került sor az Esri Felhasználói Konferenciára, ahol az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően az OVF nemcsak résztvevőként, de a szervezők felkérésére előadóként is képviselte magát. Az előadásokra a technika szekció keretében került sor, téma a „Nagytömegű adatfeldolgozás” volt.

27
2014. szeptember 27., szombat

DRÁVA 2014 együttműködési gyakorlat

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság adott helyt a Baranya Megyei Védelmi Bizottság által 2014. szeptember 27-én szervezett Dráva 2014 együttműködési gyakorlatnak Drávaszabolcson az árvízvédelmi központban, valamint az érintett árvízvédelmi töltésen és hajókikötőben.

24
2014. szeptember 24., szerda

Közfoglalkoztatási kiállítás és szakmai nap

2014. szeptember 24-én Szentlőrincen - valamennyi Baranya megyei közfoglalkoztató részvételével - került megrendezésre a Baranya Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítás és Szakmai nap.

Korábbi események