Előző
Következő

Érdekességek

VIII. Fotóposzter Pályázat a Vizről

Miskolci egyetem KGI embléma

A Miskolci Egyetem 8. alkalommal ír ki a Fotóposzter Pályázatot a Vízről,  a Víz Világnapja alkalmából.

2014. évi Vízvilágnap pályázatok

2014. évi Vízvilágnap pályázatokMeríts ihletet a víz energiájából! Rajzolj, készíts makettet, gyalogolj a vízért!

Stockholmi Ifjúsági Víz Díj magyar versenye

A GWP Magyarország Közhasznú Alapítvány 2014-ben második alkalommal rendezi meg a Stockholmi Ifjúsági Víz Díj magyar versenyét.

7 ország 7 nap alatt

Dél-koreai delegáció látogatása az Országos Vízügyi Főigazgatóságon és a Kvassay-zsilipnél.
7 ország 7 nap alatt- ez lehetne a mottója annak a Dél-Koreai vízügyi delegációnak, amely 7 európai országban - köztük hazánkban is - közel egy hét alatt tett látogatását. A felkérést Jim Park úrtól, az amerikai Wisconsin-Madison Egyetem Építő-, és Környezetmérnöki Karának professzorától - a Vidékfejlesztési Minisztériumon keresztül - kaptuk.

Korábbi érdekességek

Hírek

A Vízügyi Hatóság üzemzavar miatt szünetelteti ügyfélszolgálatát

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy 2014. április 24-25-én költözés és az informatikai eszközök leállítása miatt a Dél-dunántúli Vízügyi Hatóság ügyfélszolgálata szünetel.

A továbbiakban az új központi telefonszám a 72 526 549, fax a 72 526 550 számra változik.

’Kerékpárút a Dráván’ elnevezésű fejlesztésünk kivitelezési tájékoztatója

A pályázat Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretein belül valósul meg. 2013. április 1-én indult. Magyar oldalon az árvízvédelmi töltésen vezetett kerékpárforgalmi létesítmény építését kívánjuk megvalósítani 5,736 km hosszban a Dráva bal parti töltésén Somogy megyében Szentborbás-Tótújfalu (64+544-70+280 tkm) között. A kivitelezés az ütemterveknek megfelelően halad, jelenleg az aszfaltozási munkálatok 35 % készült el, amely 2 km hosszúságú szakaszt jelent.

2013. évi hidrometeorológiai tájékoztató

Az elmúlt esztendőben térségünkre az átlagot valamelyest meghaladó csapadék hullott le. Az Igazgatóság csapadékállomásai közül a legkevesebb csapadékot a Baranya megyei Királyegyházán (663mm), míg a legtöbbet Külső-Somogyban, Nagyatádon (887mm) mértük. Az év igen melegnek bizonyult, a havi átlaghőmérséklet mindössze két hónapban, márciusban és szeptemberben maradt el a szokásostól.

SEE River projekt dokumentumai

A SEE River projekt által érintettek figyelmébe ajánljuk a Projekt/Nemzetközi pályázatok/Regionális menüpontban letölthető dokumentumokat. (IDE kattintva)

Megszűnik a belvízvédelmi készültség

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság az 05.03 számú Balatonlellei belvízvédelmi szakaszon 2014. 03. 28-án 18:00 órakor a belvízvédelmi készültséget megszűnteti. A Balaton déli partján található, korábban társulati kezelésben lévő belvízvédelmi öblözetekben (Zardavári –Ordacsehi, Balatonőszöd, Szántód, Zamárdi) a belvízvédelmi készültség szintén megszűnik.

Korábbi hírek
Operatív vízrajzi adatok (ikon)VízállásokOperatív vízrajzi adatok (ikon)Távmérő állomásokÁrvízvédelmi készültségÁrvízBelvízvédelmi készültség (ikon)BelvízCsapadék (ikon)CsapadékHóadatok (ikon)HóhelyzetJégadatok (ikon)Jéghelyzet

Események

1
2000. január 1., szombat

Homokzsákolás az Ifjúsági Versenyen

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság is részt vett a 2014. április 15-én megrendezett Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyen, melyen 10 csapat 10 állomáson tehette próbára tudását. A vízügy időre történő homokzsáktöltésben és pakolásban mérette meg a fiatalokat jó eredménnyel, izzadságcseppeket csalva homlokukra ezen a szeles hűvös napon. A verseny eredményhirdetéssel és a díjak átadásával zárult a koradélutáni órákban. Gratulálunk a nyerteseknek!

19
2014. március 19., szerda

Cún-Szaporca holtág vízpótlása nyitórendezvény

Sajtómeghívó 2013.március 19-re a „Cún-Szaporca holtág vízpótlása az Ős-Dráva program keretében” című projekt ünnepélyes nyitórendezvényére.

19
2014. március 19., szerda

Víz világnapi ünnepélyes konferencia

2014. évi Vízvilágnap pályázatok

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, valamint a Magyar Hidrológiai Társaság Baranya és Somogy Megyei Területi Szervezetei a Víz Világnapja alkalmából ünnepélyes konferenciát szerveznek 2014. március 19-ére. Az idei év jelmondata, amely egyben a konferencia témája is: „Víz és Energia”.

Korábbi események