Központi vízkárelhárítási bejelentések: +36 72 506 300/ +36 30 6642 786
Széchenyi logo
Központi vízkárelhárítási bejelentések: +36 72 506 300/ +36 30 6642 786

Befejeződött a DDVIZIG négy épületének energetikai korszerűsítése 2023. december 6.

Pécs szárnyépület elkészült állapot 1.

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban 181,85 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert el. A KEHOP-5.2.2-16-2022-00155 kódszámú, „A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság épületeinek energetikai korszerűsítése” elnevezésű pályázat keretében az igazgatóság négy épületének energetikai korszerűsítése valósult meg.

A korszerűsítés alá vont négy épület és az építési helyszínek a következők: a DDVIZIG 7623 Pécs, Köztársaság tér 3. sz. alatt található Pécsi Szakaszmérnökségének épülete, az igazgatóság Mohácsi Védelmi Központjának (7700 Mohács, Gátőrházak 2. sz.), Nagyatádi Felügyelőségének (7700 Nagyatád, Dózsa György u. 50.), valamint Sásdi Felügyelőségének (7362 Vásárosdombó, Táncsics Mihály u. 3.) az épülete.

A projekt fő célkitűzése, hogy igazgatósági szinten csökkenjen az elsődleges energiafogyasztás, valamint növekedjen a megújuló energiaforrásból előállított energia.

A projekt hosszú távú célja az energiahatékonyság, az energiatakarékosság fokozása az energetika teljes vertikumában. Ezzel hozzájárulva az energiaellátás biztonságának a növeléséhez, az igen magas energiaimport-függőség mérsékléséhez és a környezeti ártalmak csökkentéséhez.

A beruházás során a homlokzati nyílászárók teljes cseréje, az épületek külső homlokzati falainak hőszigetelése, zárófödémek hőszigetelése, világítás korszerűsítése valósult meg, valamint a Pécsi Szakaszmérnökség esetében az épületre napelemeket is telepítettek.

A Pécsi Szakaszmérnökség korszerűsítése 2023 nyarán, a mohácsi épület felújítása 2023 őszén, a Nagyatádi Felügyelőség és a Sásdi Felügyelőség felújításának munkálatai pedig 2023. november végén fejeződött be. A Támogatási Szerződés alapján a projekt fizikai befejezésének időpontja 2023. november 30.

 

A projektről további információ Bencs-Drahos Olga PR munkatárstól kérhető (+36 72 506 317, drahos.olga(kukac)ddvizig.hu), illetve a www.ddvizig.hu honlapon olvasható.

 

Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság – Pécsi Szakaszmérnökség – eredeti állapot

Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság – Pécsi Szakaszmérnökség – elkészült beruházás

Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság – Mohács Védelmi Központ – eredeti állapot

Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság – Mohács Védelmi Központ – elkészült beruházás

Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság – Nagyatádi Felügyelőség – eredeti állapot

Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság – Nagyatádi Felügyelőség – elkészült beruházás

Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság – Sásdi Felügyelőség – eredeti állapot

Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság – Sásdi Felügyelőség – elkészült beruházás

Fotók:

Pécsi Szakaszmérnökség és Mohácsi Felügyelőség: Mánfai György fotóművész

Nagyatádi Felügyelőség: Lőczi Szandra – DDVIZIG

Sásdi Felügyelőség, Vásárosdombó: Kovács Tibor – DDVIZIG